Wij verbinden!

HCU staat voor Hydrauliek Centrum Utrecht en is opgericht op 12 april 2005 in Utrecht door Aad van der Mark en Jaap de Vries. Door de vliegende start zijn ze in 2007 verhuisd naar Krimpen aan de Lek in een nieuwgebouwd bedrijfspand.

De HCU groeide doordat haar klantenkring steeds groter werd. HCU neemt haar klanten serieus, wil hen tot in de perfectie bedienen. Dat wordt ook door anderen gezien en gewaardeerd. De nieuwe huisvesting en de uitbreiding van ons personeelsbestand maakt het mogelijk om door te groeien. In 2009 werd ons kwaliteitssysteem ISO9001 ingevoerd. Inmiddels zijn we ISO9001:2015 gecertificeerd.

Er bleek nog meer behoefte aan ruimte en in 2014 werd nog een bedrijfspand aan de huidige locatie toegevoegd. Ook is ons personeelsbestand steeds verder uitgebreid.

Missie

Wij vinden dat het onze missie is om op het gebied van hydraulische verbindingen tot de top van het marktsegment te behoren in snelheid, kwaliteit en flexibiliteit. We garanderen dat elke klantvraag op ons vakgebied snel, deskundig en adequaat wordt verbonden aan de beste oplossing om zo de continuïteit van haar bedrijf kritische processen maximaal te waarborgen.

Oftewel samengevat is onze missie: ‘Wij verbinden’.

Visie

HCU wil een gerenommeerde, professionele organisatie zijn welke een breed aanbod aan hydraulische producten en diensten in de markt zet. De markt vraagt namelijk meer en meer naar producten met toegevoegde waarde.

Deze toegevoegde waarde zijn onze diensten. De combinatie van kwaliteitsproducten, het hoge niveau aan kennis, ervaring en snelheid moeten onze klanten in toenemende mate ontzorgen.

Oftewel samengevat is onze visie: ‘HCU is de verbindende factor in hydrauliek’

HCU is zich bewust van haar omgeving en wil daarom duurzaam ondernemen. Ook op dit gebied heeft zij zichzelf doelen gesteld. Bijvoorbeeld totale overstap naar LED verlichting.

Een ander voorbeeld is de transitie naar zg. Alfagomma Bio slang is inmiddels voltooid. Hierdoor kunnen onze klanten alle soorten biologische hydraulische olie toepassen.

Duurzaam ondernemen. Wat doen we in de praktijk? 

HCU is zich bewust van haar omgeving en wil daarom duurzaam ondernemen. Ook op dit gebied heeft zij zichzelf doelen gesteld. Bijvoorbeeld:

  • Overstap naar LED verlichting.
  • De transitie naar zg. Alfagomma Bio slang. Hierdoor kunnen onze klanten alle soorten biologische hydraulische olie toepassen.
  • We hebben voorzieningen getroffen om actief plastic, papier & karton, etc. te scheiden.
  • Zo wordt de vloeistof waarmee hydraulische slangen op druk worden getest continue gefilterd. Er ontstaat een gesloten systeem waardoor de testvloeistof wordt herbruikt.
  • De leveringen van onze leveranciers en aan onze klanten worden efficiënt gepland zodat logistieke bewegingen tot het minimum worden beperkt en transportkosten worden beperkt.
  • We luisteren naar onze mensen. Zij zijn de spil van ons bedrijf waar we zorgvuldig mee omgaan. Alleen zo kunnen wij onze klanten optimaal bedienen.
  • Op maatschappelijk gebied zijn wij betrokken bij onze lokale samenleving. Dit door hen te steunen met onder andere giften, sponsoring, etc.
  • We zijn een erkend leerbedrijf waar wij de jongeren in de samenleving laten kennis maken met onze activiteiten.

Kortom HCU is een dynamisch bedrijf dat haar verantwoording neemt en daardoor maatschappelijk verantwoord onderneemt